Ouderwets genieten

Al sinds mensenheugenis genieten we van koffie. Door de eeuwen heen zijn er dan ook diverse manieren ontstaan om koffie te bereiden. Een van de oudste en meest bekende manieren daarvan is de bereidingswijze met de authentieke koffiepot; ook wel Jazve, Ibrik of Cezve genoemd. In deze koffiepot wordt zeer fijn gemalen koffie met water aan de kook gebracht op een heel laag vuurtje,. Koffie zetten en drinken en drinken met de Jazve is bekend uit onder meer de Arabische, Griekse, Syrische en Turkse cultuur. In deze culturen staat koffie symbool voor verbondenheid, vriendschap en gastvrijheid. Yan omarmt deze traditie, die de basis vormt van de huidige koffiewereld. Daarom hebben we de beste fijngemalen koffie ontwikkeld waarmee jij een sensationele Jazve koffie kan zetten, net als vroeger.

Onze Jazve Coffee

Bij Yan Coffee hebben we al ons vakmanschap ingezet om de perfecte koffie samen te stellen voor het maken van Jazve/Ibrik /Cezve koffie. Het selecteren van de koffiebonen, het brandingsproces en het malen van de koffie zijn essentiële onderdelen voor het bereiken van het gewenste eindresultaat. Onze fijngemalen koffiebonen behoren daarmee gegarandeerd tot de beste op de markt.

Met gepaste trots presenteren we daarom Andra’s Choice: topkwaliteit koffiebonen die ragfijn gemalen zijn tussen authentieke molenstenen. Andra’s Choice is verkrijgbaar in de volgende drie varianten:

  • Traditional Armenian Blend – Dark Roast
  • Mediterranean Style – Medium/Dark Roast
  • Original Turkish Roast – Medium Roast

Het grootste verschil tussen de diverse varianten van Andra’s Choice is de brandgraad. Standaard wordt de koffie geleverd zonder toegevoegde kruiden, echter, als u op zoek bent naar bijzondere of specifieke kruidentoevoegingen kunnen we u daar absoluut bij helpen.
Neem vooral contact met ons op: bij Yan zijn we u graag van dienst, en hebben we bovendien voor iedere smaak wat wils.

Wat maakt ons bijzonder?

Als enige in Nederland malen we bij Yan met authentieke molenstenen. Deze zijn handgemaakt en speciaal ontworpen voor het malen van koffiebonen. Dit zorgt voor een zeer fijne maling waarbij er geen harde korrels achterblijven die op de koffie blijven drijven. Dankzij deze techniek komen de subtiele smaken van de koffiebonen volledig vrij bij de bereiding. Want hoe fijner de koffie is gemalen hoe beter deze in het water wordt opgenomen. Dat maakt de smaak intens én zacht, en geeft de koffie een rijke en egale structuur. Dat kunnen we hier proberen in woorden te omschrijven, maar begrijp je pas echt als je het proeft. Elke kop koffie van Yan creëert zo momenten die bijblijven.

Productieproces

Tijdens de ontwikkelfase van onze producten hebben wij allerlei koffiesoorten met de fijnste malingen bestudeerd om zo een goede indruk te krijgen waar wij het verschil kunnen maken.

* Perfecte koffieblend en brandgraad

Ons assortiment bestaat uit hoogwaardige Arabica- en Robusta-bonen. Door onze bonen uitgekiend met elkaar te mengen, krijgt de koffie altijd een rijke body. Met de Loring koffiebrander is precisie daarnaast gegarandeerd. Met deze brander kunnen brandprofielen digitaal worden opgeslagen, zodat er consistent gebrand kan worden en de kwaliteit van de koffie optimaal kan worden bewaakt.

* Juiste maling

Onze maalmachine van molensteen zorgt voor uitstekende maalkwaliteit voor de fijnste poederkoffie. Deze authentieke methode voorkomt dat de koffiebonen tijdens het malen worden verhit, en zorgt dat ze echt worden gemalen in plaats van gehakt. Met deze unieke wijze van malen behouden we het maximale aroma van de koffiebonen.